Bijzondere kalverdrieling geboren bij Gert Zagt

In Loosdrecht is een heel bijzondere kalverdrieling geboren. Onder toeziend oog van moeder en oma mochten ze vandaag voor het eerst naar buiten met het lekkere weer.

Het gaat om twee koetjes, Nadina en Nadira en een stiertje genaamd Neodoor. Allemaal met de voorletter N, want zo staat het in het stamboek van de Limousinkoeien voorgeschreven. “We hebben wel eens een tweeling gehad, maar een drieling hebben we in 34 jaar nog nooit meegemaakt”, zegt trotse boer Gert Zagt.

thumb

“Dit is heel erg uniek”, zegt dierenarts Dianne Steen-Post. “Ik heb dit een keer eerder meegemaakt. Het is ook heel bijzonder dat het zo goed gaat met de kalfjes”, voegt ze er aan toe. Meestal overleven niet alle kalfjes de geboorte in dit soort situaties.

Ze zijn op Koningsdag geboren en ze rennen al vrolijk door de wei. Alleen het kleine stiertje wordt nog met de fles bijgevoerd door Gert. “Limousinkoeien zijn geen melkkoeien en daarom heeft de moeder te weinig melk voor alle drie de kalfjes. Daarom voeren we het stiertje nog bij.”

Bron: nhnieuws.nl