SIA Parijs

Op 2 maart staat de Salon International de ‘l Agriculture op de agenda. De deelnemende geselecteerde dieren vind u hier. Dit jaar hebben de Limousins een verrassende keurmeester in de persoon van Alain Pimpin. Een primeur, want normaal gesproken is hij deelnemer en in die rol heeft in de loop der jaren vele prijzen gewonnen.

In de Limousinfokkerij is hij een onbetwiste ster. Pimpin bracht in 46 jaar keuringsdeelname maar liefst 150 rubrieksoverwinningen en 37 nationale kampioenstitels mee naar zijn woonplaats Beynac (87). Een kleine dorp in de Haute Vienne, 15 kilometer ten zuid-westen van Limoges, waar hij samen met zijn broers Michel en Didier het fokbedrijf heeft.

Ieder jaar op de SIA zijn zij degenen die de meeste prijzen winnen. Maar in 2017, zal er dus ruimte zijn voor andere fokkers. 

Alain Pimpin met zijn kampioenstier Disney in 2015

Deze nieuwe rol geeft Alain Pimpin tevens de gelegenheid om de Limousinfokkers te presenteren aan het grote publiek. Zijn doelstelling is dan ook om uitleg te geven over de kwaliteiten van het ras limousine en de oproep om meer lokaal te consumeren. Voor hem is de limo is de beste race in de wereld!

De rol als keurmeester is eenmalig in 2017. De toekomst is inderdaad heel helder voor Alain Pimpin. Hij gaat zelf met pensioen, maar van de 500 dieren die hij met zijn broers heeft zijn sommige al in voorbereiding op de competitie in 2018.