Stierenveiling COT

Aanstaande zaterdag worden er 16 stieren online geveild van 5 verschillende vleesvee rassen. Er worden 7 limousinstieren aangeboden die allemaal gewogen en gekeurd zijn en voldoen aan de voorwaarden om als stamboekstier ingezet te worden. De stieren hebben diverse eigenschappen waar ze in uitblinken, maar hebben allemaal veel kwaliteit. Een unieke kans dus om een passende topstier te bemachtigen!

Drie van de stieren komen van limousinfokbedrijf ’t Hoogeveld:

Torsten

Torsten van ‘t Hoogeveld is een fraaie stier uit een Frans-Duitse afstamming. Torsten is enorm goed van karakter en is zeker vertrouwd tussen een koppel koeien of pinken. Zijn vader MP Juri is een bijzonder bevleesde stier uit Duitsland en zijn moedersvader was Carnot, een stier enorm van omvang en melktype onder zijn vrouwelijke nakomelingen. De combinatie tussen deze twee stieren komt dan ook tot uiting bij Torsten, de makkelijke groei en bespiering van zijn vader en de omvang, sterk beenwerk en rastype van zijn moeders vader. De moeder van Torsten is een koe die jaarlijks makkelijk een goed kalf groot weet te brengen en komt ook uit een bijzondere bloedlijn. Met vaders als Carnot, Parisien, Omer en Housard is de bloedlijn van Torsten simpelweg uniek te noemen.

Tanguy

Tanguy van ‘t Hoogeveld valt direct op aan zijn sobere en rustige uitstraling. Deze stier is een mooie combinatie tussen vleestype (vader MP Juri) en melktype (moeders vader Fortische). De bespiering is het sterkste punt van Tanguy. Zijn moeder is een vijfde kalfs koe die makkelijke kalveren brengt, veel melk heeft en niet opvalt in de koppel, een koe die je graag in je kudde hebt!

Usetto P

Usetto is een nog wat jonge stier met enorm veel potentie, zijn groei in zijn eerste levensjaar lag boven de 1100 gram/dag. Usetto is nog in onderzoek naar zijn hoornloosheid, hij is zelf hoornloos maar is het nog de vraag of hij PP of Pp zal zijn, sowieso de helft van zijn nakomelingen zullen hoornloos zijn, maar er is ook een kans dat al zijn nakomelingen hoornloos zullen zijn. De bloedlijn vanuit Usetto zijn moeder is bijzonder met de internationale vaders Lenni PP, Christobal, Parisien, Omer en Housard. Usetto was het eerste kalf van zijn moeder waar deze vaars duidelijk heeft laten zien wat zij in huis heeft voor haar kalf. Deze koe is als pink opgenomen met 86 punten AV. Vader Rustic is een eigen gefokte stier met als vader Jensuis PP en moeder met 88 punten AV.

Voor meer informatie over deze dier stieren kunt u contact opnemen met Jurjen van der Goot: 06 5507 2628. De keuringsgegevens en afstammingen kunt u vinden op www.cot-stierenveiling.nl/.

De veiling is vanaf 13.00 uur online via www.cot-stierenveiling.nl/. Zorg dat u zich op tijd registreert en bieden maar!