Twee nieuwe excellente Limousins

Onze keurmeester Hans Toorneman heeft de bedrijfsinspectie van dit voorjaar weer afgerond. Twee dieren, een stier en een koe hebben de excellente status gekregen. Beide met 90 punten algemeen voorkomen.

De eer geldt voor de koe Indy van Jan Mollink uit Luttenberg. De koe kreeg achtereenvolgens: 91 ontwikkeling, 89 type, 90 bespiering, 88 benen en 90 algemeen voorkomen. De vader van deze 6 jarige koe is Bob LCO. De moedersvader is Simon LCO. Een mooie Nederlandse afstamming met stieren uit de Centrale opfok.

Indy,gefokt door Jan Mollink

Ook de stier Mas du Clo van Roland en Roeland Kleine uit Almen werd excellent. Mas du Clo kreeg de volgende punten: 90 ontwikkeling, 91 type, 90 bespiering, 90 benen en 90 algemeen voorkomen. De vader van deze stier is de in Frankrijk geboren Favian (v. Colibri) en de moeder is de preferente koe Etra. Moeders vader is de Franse KI stier Neuf. Ook verder in de afstamming komen achtereenvolgens de Franse KI stieren Mas du Clo en Ideal voor.

Mas du Clo, gefokt door Roland Kleine

De hoogst ingeschreven vrouwelijke dieren van minimaal 85 punten algemeen voorkomen vind u hier. De mannelijke dieren die dit voorjaar goedgekeurd zijn als dekstier vindt u hier. Ons is niet bekend in hoeverre deze stieren te koop zijn.