Uitslag Nationale keuring in Frankrijk

Afgelopen week heeft de nationale keuring plaatsgevonden in het Zenith Cournon (Puy-de-Dôme.) Een prachtige omgeving met plaats voor bijna 3000 bezoekers die toekeken hoe de kampioenen toegewezen werden. De keuring is terug te bekijken via deze link.

Als lid van de 5 koppige jury van de keuring was Olivier Lasternas aangewezen. Zijn tevreden commentaar namens het team luidde als volgt: “We zijn erin geslaagd de eigenschappen van het ras van vandaag te benadrukken. We hebben de beoordeling omgezet naar de fokdoelen van het moment: moedereigenschappen, botfijnheid, slachtkwaliteit. ”

En de stier die de criteria van het ras belichaamde, heet Hourra. Prix ​​de championnat mâle, dit dier van meer dan een ton uit de fokkerij in Maine et-Loire, van de combinatie Gaec Cesbron-Blaiteau en Lemesle.

Hourra (v. Diplomate) (Bron: Web-agri.fr)

Vrouwelijke kampioen kwam uit de stal van, Gaec Camus vader en zoon. Garnuture wint de prijs van volwassen vrouwelijke kampioen.

Garniture (v. Accent Mn) (Bron: Web-agri.fr)

Jamaica, liet de Gaec Pimpin-broers op het podium stappen met de titel van de jonge vrouwelijke kampioen.

Jamaica (v. Hippodrome) (Bron: Web-agri.fr)

Bij de jonge stieren werd Malibu (v. Import) van Geac Hillaire kampioen.

Malibu (v. Import) (Bron: Web-agri.fr)

Bij de vaarzen eindigde Lambada van de broers Pimpin op de eerste plaats.

Lambada (v. Disney)

Tot slot werd Camus vader en zoon kampioen met hun bedrijfsgroep. Voor de tweede keer op rij na het winnen van de laatste nationale keuring in Poitiers vorig jaar.

(Bron: Web-agri.fr)

Na afloop van de keuring was er een veiling van fokdieren, georganiseerd door Interlim. In totaal 24 dieren werden aangeboden. De kopers kwamen hoofdzakelijk uit het buitenland. De hoogste prijs werd geboden voor Laser van Bruno Ramousse (43). Hij werd verkocht voor € 15.000 aan Mr. Smith, een Engelse fokker. Het gemiddelde van de veiling was € 7.533.